facebook

Софийско бизнес училище

Софийско бизнес училище 2019 - Есенно издание

МАСТЪР КЛАСОВЕТЕ В ЕСЕННОТО ИЗДАНИЕ НА СОФИЙСКО БИЗНЕС УЧИЛИЩЕ 2019 ЩЕ ЗАСЕГНАТ ВАЖНИТЕ ВЪПРОСИ В ЕРАТА НА ДИГИТАЛНАТА ТРАНСФОРМАЦИЯ (DIGITAL TRANSFORMATION)

 

 

 

ГЛОБАЛНИ СТОПАНСКИ И ФИНАНСОВИ РИСКОВЕ И ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ

 

 

Софийско Бизнес Училище (СБУ) е проект на Нов български университет и Реформ Юнион Клуб, провеждано ежегодишно в НБУ. Есенното издание на СБУ 2019 е деветото му поред издание за осма поредна година.

Форумът предлага ексклузивни лекции от водещи световни и български икономисти, финансисти и експерти от различни области. Тази инициатива на НБУ от редица години среща лекторите със студенти, докторанти, млади специалисти и представители на бизнеса от България, за да представят и обсъждат различни казуси, тенденции в икономическото и друго развитие, по актуални теми в световен и национален мащаб в контекста на предизвикателствата, които България и региона решават. СБУ е най-концентрираната по интензивност на трансфер на знания и една от най-иновативните академични форми у нас, с призванието да допълни предлаганото от Университите по линия на „обучението през целия живот“ (Lifelong learning) и магистърските програми.

 

Датите са от 08 до 10 ноември 2019 г.

 

 

 

В ТОВА ИЗДАНИЕ МАСТЪР КЛАСОВЕ ЩЕ ИЗНЕСАТ:

 

 

ДЕН 1  -  08 ноември 

 

Либра на Фейсбук и денационализация на парите  

 

Лектор: Тито Титов

 

Тито Титов е съосновател и главен изпълнителен директор на WeiDex – Първата децентрализирана крипто-борса в България. Най-млaдият член на екипа на Cobden Partners (Лондон).

 

 

Либра на Фейсбук и денационализация на парите (продължение)

 

Лектор: Гордън Кер

 

Гордън Кер е инвестиционен банкер и консултант по финансови пазари. Съосновател на Cobden Partners (Лондон).

 

Дигитализация на новите индустриални модели: глобални и локални аспекти

 

Лектор: Евгений Кънев

 

Евгений Кънев е управляващ съдружник на инвестиционна консултантска компания "Маконис". Бил е управляващ директор за Европа на американската компания Tello Corporation и директор Корпоративни финанси в KPMG България. В дългогодишната си кариера на инвестиционен консултант е ръководил голям брой проекти за сливания и придобивания, бизнес оценки и финансирания в редица страни от Централна и Източна Европа и Ирландия.

 

ДЕН 2 - 09 ноември

 

Дигиталната трансформация в отбраната

 

Лектор: Генерал – лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов, Заместник - министър на отбраната, Министерството на отбраната на Р. България

 

Генерал-лейтенант (о.р.) Атанас Запрянов е бивш началник на Военна академия „Г.С. Раковски”, заместник-началник на Генералния щаб на Българската армия по ресурсите и е представител на началника на генералния щаб във Военните комитети на НАТО и Европейския съюз (до 2010 г), бивш съветник в два политически кабинета на министъра на отбраната (до 2013 г., 2015 - 2016 г.), бивш заместник-министър на отбраната (2016 – 2017 г.), награждаван многократно за отлична служба и високи професионални резултати, както е и отличен с орден „За военна заслуга“ – първа степен. 

 

 

Предизвикателствата на цифровата трансформация на индустриални МСП от Югоизточна Европа

 

Лектор: Петър Статев

 

Петър Статев е предприемач в продължение на повече от три десетилетия, както и стартъп ментор в сектора на ИКТ. Председател на Надзорния съвет на първия Български научен и технологичен парк и член на Българския национален съвет по иновациите. Управлява Smartcom Group – иновативни технологични компании, с дейности в световен мащаб. Съосновател и председател на „ИКТ клъстер“ (ИКТ Фондация), първата клъстерна инициатива в Югоизточна Европа.

 

 

Енергийните предизвикателства в ерата на дигиталната трансформация

 

Лектор: инж. Сашо Дончев

 

Сашо Дончев е основател и ръководител на първата българска частна компания за природен газ, създадена през 1991г. Дончев е инвеститор „на зелено“. До днес компанията му е вложила над 320 милиона евро в нова газо-разпределителна мрежа вътре в градовете. Овергаз първи осигурява енергийна алтернатива на хората, при това – за собствена сметка.

 

 

Изкуственият интелект и правните услуги

 

Гост - лектор: Адв. д-р Ирена Георгиева

 

Адв. д-р Ирена Георгиева е управляващ партньор в кантора PPG Lawyers, експерт в сферата на обществените поръчки, личните данни, както и други специфични регулации. Притежава над 15 години професионален опит в консултирането на клиенти по въпроси, свързани със съответствието на техния бизнес с нормативните изисквания. Чест гост-лектор на национални и международни трибуни по регулаторни правни въпроси.

 

 

Интелигентен ли е изкуственият интелект?

 

Лектор: Георги Хорозов

 

Георги Хорозов е директор на Rüschlikon Capital Management GmbH - Цюрих, Швейцария, специализирана в консултантските услуги по корпоративни финанси и корпоративно управление  с над 20-годишен международен опит в банковото дело и финансите. Бивш директор на Корпоративно и проектно финансиране на инфраструктурата с BSTDB в Солун, Гърция и Главен банкер в EBRD в Лондон. Бивш член на Съвета на директорите на компаниите: pCloud AG, Alpha Pharm, Teleset Networks, фонда SEAF Transbalkan, Balfin Group. Член на Института на директорите в Лондон със сертификат за фирмено управление.

 

 

Интелигентни оръжия и бюджети за отбрана

 

Лектор:  Красен Станчев

 

Красен Станчев е основател, председател на Борда на директорите и бивш изпълнителен директор на Института за пазарна икономика (ИПИ), бивш председател и член на Комисията на конституционното събрание (1990-1991 г.), един от най-цитираните български наблюдатели.

 

 

ДЕН 3 - 10 ноември

 

 

Влиянието на трансформациите върху държавните институции, бизнеса и хората при риска от настъпваща глобална рецесия  

 

Лектор: Рахим Тагизадеган

 

Рахим Тагизадеган e директор на академичния изследователски институт Scholarium, базиран във Виена. Лектор в няколко престижни университета в Европа и предприемач в сферата на образованието.

 

 

Дигиталната революция - Промяната на бизнес правилата и основните разбирания

 

Лектор: Станимир Николов

 

Станимир Николов е изпълнителен директор на ЕПАМ Ситемс България от 2014 г. 
През периода 2017 – 2018 е член и председател на борда на Българската Аутсорсинг Асоциация.
През 2007 – 2014 е в IBM Executive Management на тема бизнес трансформация и иновации в сферата на бизнес процесите, както и изпълнителен директор на IBM Глобъл Деливери Центъра в София.

 

Специална лекция в заключителния ден на училището ще изнесе Димитър Цоцорков

 

Димитър Цоцорков е председател на Надзорния съвет на Асарел Медет - най-голямата и водеща българска минна компания за преработка на медна руда, главен изпълнителен директор на Асарел Инвестмънт, съосновател на фондация „Лъчезар Цоцорков“ и председател на Управителния съвет на „Реформ Юнион Клуб“.

 

 

За регистрация и повече информация:

Сдружение „Реформ Юнион Клуб“

гр. София, ул. Латинка № 9 Б

Тел: +359 892 245080

Е-mail: sofia.biz.school@gmail.comsbs_2012@ruc.bg 


Училище за професионално и продължаващо обучение към НБУ

корпус 2, офис 208

Нов български университет

ул. "Монтевидео" № 21

гр. София

тел.: 02/ 8110 110 (бутон 6)

email: uppo@nbu.bg

Такса регистрация (за 3 дни) - 200 евро

Такса регистрация (за 1 ден) - 70 евро

* Освен участие във форума, таксата включва обяд и вечеря в Университетския ресторант и кафе-паузи. 

 

Пълната програма може да намерите тук